Ακουστική άνεση και έλεγχος θορύβου σε εστιατόρια, πιτσαρίες, οινοποιεία, fast food και μπαρ
Η ικανοποίηση των πελατών για μια υπηρεσία εστιατορίου, καθορίζεται γενικά από λίγες θεμελιώδεις και κοινές πτυχές. Αυτό είναι ξεκάθαρο με τις κριτικές και τα σχόλια στις κύριες διαδικτυακές πλατφόρμες και ιστότοπους που είναι αφιερωμένοι στον κόσμο των εστιατορίων. Η κύρια προσοχή εστιάζεται στην ποιότητα του μενού, τις τιμές και το επίπεδο εξυπηρέτησης αλλά ένας άλλος παράγοντας που αποκτά σημασία και δεν μπορεί να αγνοηθεί: μπορούμε να τον ονομάσουμε με τον γενικό όρο «τοποθεσία». Ο όρος τοποθεσία περιλαμβάνει πολλές έννοιες, που είναι ένα είδος γενικής παραμέτρου για την αξιολόγηση της ποιότητας του περιβάλλοντος, όπως αρχιτεκτονικά και στιλιστικά στοιχεία, φωτισμός, θερμοκρασία και επίπεδο θορύβου. Εάν τα πρώτα στοιχεία που αναφέρονται (αρχιτεκτονικά και στιλιστικά στοιχεία) σχετίζονται με αισθητικά ζητήματα και προσωπικές εκτιμήσεις, οι άλλοι παράγοντες (φωτισμός – θερμοκρασία – θόρυβος) είναι προσδιορίσιμοι με συγκεκριμένες μετρήσιμες παραμέτρους. Σε μια ανταγωνιστική αγορά με πολλές εμπορικές προτάσεις, η προσοχή στις λεπτομέρειες μπορεί να κάνει τη διαφορά δημιουργώντας θετικά σχόλια πελατών. Το θέμα της ακουστικής άνεσης εισήχθη πρόσφατα στον κόσμο των εστιατορίων και σήμερα μπορούμε να βοηθήσουμε σε μια ριζική εξέλιξη υπό την ηγεσία εστιατορίων και εξειδικευμένων σχεδιαστών: κατάλαβαν τη σημασία της ακουστικής διαχείρισης στη διοργάνωση ενός ποιοτικού εστιατορίου.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΘΟΡΥΒΟΥ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Η ακουστική επεξεργασία ενός εστιατορίου πραγματοποιείται για να μειώσει την αντήχηση, μια φυσική και μετρήσιμη παράμετρο που δείχνει την αξία του ηχητικού αντανακλαστικού στοιχείου που δημιουργείται στις επιφάνειες των δωματίων. Ενεργώντας σε αυτήν την παράμετρο, είναι δυνατόν να μειωθεί ο παγκόσμιος θόρυβος ενός χώρου.
Η διαχείριση του επιπέδου αντήχησης είναι δυνατή σε 3 βήματα:
- Υπολογίστε τον πραγματικό χρόνο αντήχησης (συνήθως ορίζεται ως RT60 και μετριέται σε δευτερόλεπτα) και συγκρίνετε τον με την τυπική τιμή που απαιτείται για να αποκτήσετε την ιδανική ακουστική άνεση ενός χώρου.
- Ορίστε την ακριβή απαιτούμενη ποσότητα ηχοαπορροφητικού υλικού για να επιτύχετε τα απαιτούμενα ακουστικά αποτελέσματα.
- Επιλέξτε τη σειρά προϊόντων που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτούμενες ακουστικές παραστάσεις, τον προϋπολογισμό του πελάτη, τα αισθητικά χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό του επεξεργασμένου χώρου.